Življenjska moč : Stres = ena proti nič

spring
Sodobno življenje se s svojimi zahtevami in nalogami močno razlikuje od življenja kakršnega so poznali naši daljni sorodniki iz prazgodovine. Danes ne bežimo pred sabljastim tigrom, tečemo, da bi premagali uro in se borimo z zahtevami, ki dnevno prežijo na nas.
 
Dolgo za tem, ko je sabljasti tiger že izumrl, je ostal človekov odziv na razmere, v katerih je ogroženo njegovo življenje, bolj ali manj nespremenjen. V sebi nosimo enake fiziološke odzive na preteče nevarnosti kot naši predniki. ​Tako kot oni doživljamo naraščanje krvnega sladkorja, sproščanje adrenalina, spremembe krvnega tlaka, ...itd.
 
Izvorno nas je stresni odziv ubranil pred nevarnostjo in nam omogočil, da kot vrsta preživimo. Medtem, ko se danes zaščitni stresni odziv sproža bistveno prepogosto in najpogosteje zaradi zahtev, ki ne ogrožajo našega življenja. Dogaja se, da dandanes marsikdo med vožnjo v prometni konici doživi enake telesne odzive, kot če bi se znašel iz oči v oči s krvoločno zverjo.
 
​Dobra novica pri vsem tem je, da se lahko s preprostimi vajami naučite obvladati stres in okrepiti svojo življenjsko moč. Pridružite se nam na učni delavnici v torek, 12. 4. , ob 17. uri  na OŠ Jurija Dalmatina Krško ali v sredo, 13. 4. , ob 17. uri na OŠ Brežice.
 
Učna delavnica je namenjena članom Društva diabetikov Posavje.
 
Vabljeni!

Telefon Mail
Facebook