Program krepitve duševnega zdravja

s1 Društvo invalidov občine Brežice bo letos organiziralo 2 programa, namenjena vzdrževanju in izboljšanju osebnega dobrega počutja in duševnega zdravja svojih članov. Na skupinskih srečanjih se bomo kot posameznik in kot skupina okrepili, postali bolj odporni in prožni v vedenju, mislih in čustvih. Soustvarjali in iskali bomo najprimernejše strategije ter veščine reševanja problemov v vsakdanjem življenju. Krepili bomo svoje duševne in telesne moči ter specifične sposobnosti, kot so mirnost, jasnost in koncentracija.
 
Skupine bo vodila Andreja Les, univ. dipl. psihologinja. Skupinska srečanja bodo v Prostoru življenjske energije, na Čatežu ob Savi, Zagrebška cesta 20, Brežice.
 
K sodelovanju ste vabljeni vsi člani Društva invalidov občine Brežice. Udeležba je brezplačna.
 
Oba programa sofinancira Občina Brežice.

Program žive meditacije

Vsak prvi četrtek v mesecu, ob 17:00, bo čas za sproščanje. V prijetnem okolju  bomo sprostili telesne napetosti, umirili um in prišli v stik s samim seboj, svojimi občutki in svojim notranjim mirom. V času notranje poglobitve (skozi gibanje in mirovanje) bomo osvežili in uskladili življenjsko energijo na telesni, umski in duševni ravni. Številni klinični preizkusi so dokazali, da se pozitivni vplivi redne meditacije na možgane kažejo kot večja sreča, boljše počutje in boljše telesno zdravje.
 
S programom »Žive meditacije« začnemo prvi četrtek v maju, 5.5.2016. Pridružite se lahko katerikoli prvi četrtek v mesecu maju, juniju, juliju, avgustu, septembru in/ali  novembru.

Program »Usposabljanje za samopomoč pri varovanju lastnega duševnega zdravja«

Edinstvena priložnost, da okrepite svoje duševne in telesne moči, se naučite pravilno dihati in izvajati enostavne vaje za dvig življenjske energije. Skozi prijetno druženje, gibanje in pogovor bomo spodbudili boljše počutje, boljši nadzor nad lastnim življenjem, psihično stabilnost, fizično moč, koncentracijo, vitalnost in reševanje osebnih težav. Vsebina delavnic:
  1. Spoznajmo in spodbudimo življenjsko energijo: sestav dihalnih in energetskih vaj
  2. Stres: sovražnik ali prijatelj?
  3. Biti tukaj in zdaj: urjenje čuječnosti skozi meditacijo
  4. Uporaba teorije izbire v medsebojnih odnosih in komunikaciji
Program je sestavljen iz štirih skupinskih srečanj, ki bodo potekala enkrat tedensko. Redno se bomo dobivali vsako sredo v maju, ob 17:00.  Začnemo v sredo, 4. 5. 2016.
 
Predvideno je, da se bo program  izvajal tudi vsako sredo v mesecu septembru (začnemo 7.9.2016)  in mesecu oktobru (začnemo 5.10.2016). Po potrebi se bodo datumi prilagodili željam članov.
 
Za sodelovanje v enem ali obeh programih je potrebna predhodna prijava
  • na tel. : 040 809 305  ali
  • na e-mail naslov info@andrejales.com.
Število mest je omejeno, izbira poteka po principu »kdo prej pride, prej melje«.
 
Za več informacij pokličite Andrejo Les na telefonsko številko 040 809 305.

Vabljeni!
Telefon Mail
Facebook