Življenjska moč : Stres = ena proti nič

spring
Sodobno življenje se s svojimi zahtevami in nalogami močno razlikuje od življenja kakršnega so poznali naši daljni sorodniki iz prazgodovine. Danes ne bežimo pred sabljastim tigrom, tečemo, da bi premagali uro in se borimo z zahtevami, ki dnevno prežijo na nas.
 
Dolgo za tem, ko je sabljasti tiger že izumrl, je ostal človekov odziv na razmere, v katerih je ogroženo njegovo življenje, bolj ali manj nespremenjen. V sebi nosimo enake fiziološke odzive na preteče nevarnosti kot naši predniki. â€‹Tako kot oni doživljamo narašÄanje krvnega sladkorja, sprošÄanje adrenalina, spremembe krvnega tlaka, ...itd.
 
Izvorno nas je stresni odziv ubranil pred nevarnostjo in nam omogočil, da kot vrsta preživimo. Medtem, ko se danes zašÄitni stresni odziv sproža bistveno prepogosto in najpogosteje zaradi zahtev, ki ne ogrožajo našega življenja. Dogaja se, da dandanes marsikdo med vožnjo v prometni konici doživi enake telesne odzive, kot če bi se znašel iz oči v oči s krvoločno zverjo.
 
​Dobra novica pri vsem tem je, da se lahko s preprostimi vajami naučite obvladati stres in okrepiti svojo življenjsko moč. Pridružite se nam na učni delavnici v torek, 12. 4. , ob 17. uri  na OŠ Jurija Dalmatina Krško ali v sredo, 13. 4. , ob 17. uri na OŠ Brežice.
 
Učna delavnica je namenjena članom Društva diabetikov Posavje.
 
Vabljeni!

Telefon Mail
Facebook